Sommarjobbare sökes

Nu är det dags att söka sommarjobb!
Fyller du minst 15 år i år (dvs född 2007 eller tidigare) och är glad och trevlig då är du välkommen att söka sommarjobb hos oss på Valkebobadet. I arbetet ingår att stå i entrekassa, mat- och glasskiosk, plocka upp varor vid behov. Det ingår även städning av kiosk, toaletter och duschrum samt att vara badvärd. Även andra sysslor kan förekomma.
Skicka in din ansökan, märkt ”Sommarjobb 2022”, senast 20 februari till sommarjobb@valkebobadet.se

Vill du vara med?

Vill du vara med och driva traktens bästa badanläggning?

Valkebobadet är en ideell förening där allt utom entré/kiosk och simskola sköts av engagerade medlemmar. Inför säsongen 2022 behöver vi dig som vill hjälpa till med något av budget, bokföring, gräsklippning, utemiljö, fastighetsskötsel, poolstädning, vattenteknik, marknadsföring, grafisk design, webbprogrammering, personaladministration, projektledning, styrelsearbete, dokumentation, festfixande och mycket annat. Arbetet bedrivs i större och mindre grupper under övergripande ledning av föreningens styrelse.

Kanske har du även egna idéer om hur du skulle vilja göra Valkebobadet ännu bättre?

Hör av dig till styrelsen@valkebobadet.se (eller via Messenger om det känns enklare) och berätta vad du skulle vilja bidra med!

PS: Preliminärt datum för föreningens årsmöte är 13/2. Kallelse med tid och plats kommer senast två veckor innan.

Extra motionssim!

Extra motionssimtider!

Intresset för motionssim har varit stort i sommar. Tack vare ett initiativ från en av våra medlemmar, Joakim Åkerblom, håller vi öppet för motionssim 19:30-20:30 ons 25/8, fre 27/8, ons 1/9 och fre 3/9.

OBS! Endast motionssim och endast för medlemmar. Vattentemperaturen är ca 26°C oavsett väder.

Ändrade öppettider

Efter en fantastisk huvudsäsong börjar nu sommaren gå mot höst och Valkebobadet går in i eftersäsong vilket innebär ändrade öppettider. Idag och i helgen öppet som vanligt, men måndag-fredag vecka 33 har vi endast öppet 16-19. Vi har då också minskad bemanning och ber er vara extra uppmärksamma när era barn befinner sig i och runt bassängerna.

Helgen 21-22 augusti är sista chansen för i år att bada hos oss. Öppet 10-18 och vi kan lova att det kommer att vara varmare i vattnet än i luften!

Sportaktiviteter i juli

I juli månad arrangerar vi sportaktiviteter för barn och ungdomar!

 • 14/7 kl 15 fotbollsaktiviteter
  Plats: Fotbollsplanen på Valkebobadet
 • 28/7 kl 16 volleybollturnering
  Plats: Volleybollplanen på Valkebobadet
 • 29/7 kl 14:30 fotbollsaktiviteter
  Plats: Fotbollsplanen på Valkebobadet

Vi hoppas på att så många som möjligt kommer.

Alla är välkomna😊⚽️

Parkeringsförbud på vägen

Från och med idag 22/6 gäller parkeringsförbud på vägen in till Valkebobadet. Förbudet gäller båda sidor av vägen och är infört för att öka säkerheten för framför allt barn som rör sig på och i närheten av vägen samt för att säkerställa framkomlighet för räddningstjänst och ambulans om en olycka skulle inträffa.

När det är fullt på Valkebobadets parkering, nyttja parkeringen vid VSK eller den nya gräsparkeringen.

Extra parkering

Kära badgäster! Vi räknar med att många söker sig till oss under helgens värmebölja, och vi vill be er att i möjligaste mån komma till fots eller med cykel. Ni som ändå behöver ha en bil med er, vänligen parkera i någon av de grönmarkerade ytorna i bilden. Det är inte tillåtet att parkera på gräsytor, och vi avråder av trafiksäkerhetsskäl från att parkera längs med vägen in mot badet. Välj gärna den nyöppnade gräsparkeringen, det är inte långt att gå! Infart direkt från korsningen Idrottsvägen-Odlaregatan.
 
Välkomna!

Coronainformation

Vi på Valkebobadet följer löpande myndigheternas bedömningar och rekommendationer gällande Coronaviruset. Detta inlägg kommer
att hållas uppdaterat med aktuell information om de regler som gäller på Valkebobadet.

För minskad smittspridning har vi vidtagit en rad åtgärder

 • Markeringar och anvisningar för avstånd vid köbildning
 • Bastun är avstängd
 • Utökat städschema

Självklart gäller även hos oss eget ansvar från våra besökare, enligt samma rekommendationer som i övrigt i samhället.

Vi vill att du

 • Stannar hemma om du är sjuk!
 • Visar hänsyn och håller avstånd både i bassängen och på gräsytorna
 • Undviker trängsel, vi har stora gräsytor att sprida ut sig på
 • På gräsytor – håller minst 2 meter mellan sällskap
 • I bassängerna – håller avstånd och följer anslagna regler
 • Håller avstånd vid köbildning
 • Före och efter bad – gärna duschar hemma eller i våra uteduschar

Nya direktiv kan komma under säsongen.

Mer information

Reglerna reviderade 2021-07-23 enligt https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/anpassning-av-atgarder-mot-spridning-av-covid-19/

 

Kontantfritt på Valkebobadet

De senaste åren har andelen köp som görs med kontanter minskat betydligt och de allra flesta köp hos oss görs nu med kort eller Swish. Det här är en bra utveckling tycker vi, eftersom kontanthanteringen är något som medför både risker för vår personal och kostnader för föreningen. Ett kontantfritt bad förbättrar dessutom hygienen och gör betalningsprocessen snabbare. Valkebobadets styrelse har därför i år
beslutat att kiosk och entré ska vara kontantfria.

Du betalar enkelt med Swish, betal-/kreditkort eller Apple/Google/Samsung Pay. Betalar du kontaktlöst, med ”blipp”, behövs normalt ingen kod vid belopp under 400 kronor så du slipper röra vid terminalen!

PS: Eftersom vi vill att även våra yngsta besökare och personer som inte har något kort ska kunna bada och köpa glass hos oss kommer vi undantagsvis att kunna ta emot mindre summor kontant.