Extra motionssim!

Extra motionssimtider!

Intresset för motionssim har varit stort i sommar. Tack vare ett initiativ från en av våra medlemmar, Joakim Åkerblom, håller vi öppet för motionssim 19:30-20:30 ons 25/8, fre 27/8, ons 1/9 och fre 3/9.

OBS! Endast motionssim och endast för medlemmar. Vattentemperaturen är ca 26°C oavsett väder.

Ändrade öppettider

Efter en fantastisk huvudsäsong börjar nu sommaren gå mot höst och Valkebobadet går in i eftersäsong vilket innebär ändrade öppettider. Idag och i helgen öppet som vanligt, men måndag-fredag vecka 33 har vi endast öppet 16-19. Vi har då också minskad bemanning och ber er vara extra uppmärksamma när era barn befinner sig i och runt bassängerna.

Helgen 21-22 augusti är sista chansen för i år att bada hos oss. Öppet 10-18 och vi kan lova att det kommer att vara varmare i vattnet än i luften!

Coronainformation

Vi på Valkebobadet följer löpande myndigheternas bedömningar och rekommendationer gällande Coronaviruset. Detta inlägg kommer
att hållas uppdaterat med aktuell information om de regler som gäller på Valkebobadet.

För minskad smittspridning har vi vidtagit en rad åtgärder

  • Markeringar och anvisningar för avstånd vid köbildning
  • Bastun är avstängd
  • Utökat städschema

Självklart gäller även hos oss eget ansvar från våra besökare, enligt samma rekommendationer som i övrigt i samhället.

Vi vill att du

  • Stannar hemma om du är sjuk!
  • Visar hänsyn och håller avstånd både i bassängen och på gräsytorna
  • Undviker trängsel, vi har stora gräsytor att sprida ut sig på
  • På gräsytor – håller minst 2 meter mellan sällskap
  • I bassängerna – håller avstånd och följer anslagna regler
  • Håller avstånd vid köbildning
  • Före och efter bad – gärna duschar hemma eller i våra uteduschar

Nya direktiv kan komma under säsongen.

Mer information

Reglerna reviderade 2021-07-23 enligt https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/anpassning-av-atgarder-mot-spridning-av-covid-19/

 

Lyckad renovering av reningsanläggningen

9CB5BB2B-B69A-49C6-B412-9287739932A6_1_105_c.jpegRenoveringen av vattenreningsanläggningen som genomförts inför den här säsongen blev mycket lyckad. Under säsongen har allt har fungerat som det ska och det syns på vattnet att kvaliteten är bättre än tidigare! Före renoveringen kunde vi inte ha varmare vatten än omkring 24 grader för att vi fick problem med påväxt i bassängerna annars, i år har vi haft 26 grader och ingen antydan till påväxt!
Vi vill tacka Linköpings kommun för det helt avgörande ekonomiska bidraget till den nödvändiga renoveringen. Ett stort tack också till alla ideella krafter som gjort det möjligt att genomföra projektet. Även ett stort tack till alla partners som varit delaktiga i projektet och bidragit på olika sätt: Ahlsell, Allmänna El, Duvkullens Rör och VVS, GPA Flowsystems, Mitax, Ramirent, RGB, Strandbergs Stensättning, Swimtec, Valkebo rör, Vikinglyft, Vikingstad Åkeri och Vikingsten.

Akta fötterna!

Kära badgäster!

Efter ommålningen av stora bassängen har vi under lördagen uppmärksammat att det dessvärre finns ett antal partier på bassängbotten som har vassa ytor. Det är gammal färg som har rest sig vid målningen och hårdnat med den nya färgen. Det är små flagor som är svåra att se, men som är vassa.

Under söndag 24/5 håller vi badet öppet 10-18 som planerat, men i stora bassängen uppmanar vi till viss försiktighet. För att undvika skada rekommenderas endast motionssim eller lek som inte innebär kontakt med botten.
De två små bassängerna är inte drabbade och kan nyttjas som vanligt.

Arbete med att åtgärda bassängen pågår och vi beklagar det inträffade.

Årsmöte

Nu är det dags för Valkebobadets årsmöte.

Söndagen den 11 februari kl 16 bjuder styrelsen in alla medlemmar och blivande medlemmar för att ta del av hur den gångna säsongen gick samt för att tycka till om den kommande badsäsongen. Årsmötet äger rum i VSK’s föreningslokal vill Vallen (fotbollsplanerna)

På mötet kommer styrelsen att presentera 2017 års bokslut och verksamhetsberättelse.

Val av ny styrelse ska ske och styrelsen behöver framförallt en ny kassör.
Så du som känner att du vill vara med i vår härliga och roliga styrelse samt bidra till att föreningens ekonomi sköts, ta kontakt med ordförande Anette Salomonsson anesalomon@gmail.com eller med styrelsen styrelsen@valkebobadet.se